Boligsalg? Vanlige myter om oppussing

Boligsalg? Vanlige myter om oppussing

Nøkkelord: bolig, oppussing, boligsalg, boligverdi

 

boligsalg

 

Ønsker du å selge bolig og har tenkt tanken om å pusse opp for å øke dens verdi , husk at ikke alt av arbeidet du vil bruke tid og penger på vil være med på å oppnå dette. Her kan du lese om de mest populære mytene ved oppussing av bolig.

 

Boligsalgekspertene råder om noen oppussingstriks som vil øke verdien på ditt hus eller leilighet samtidig som de advarer mot noen populære oppussingsarbeider,  som i motsetning til det mange tror, ikke vil gjøre boligen din mer ettertraktet. Her er ti vanlige oppussingsmyter:

 

1 Alt oppussingsarbeid vil øke verdien på din bolig. Feil.
Mens noen oppussingsprosjekter vil øke verdien på huset, kan noen andre bli oppfattet negativt av potensielle kjøpere. For eksempel fjerning av en skillevegg for å få et større soverom kan passe din nåværende livsstil men kan være en ulempe for den potensielle kjøperen som akkurat trenger to separate rom.

 

 

2 De mest kostbare materialer vil lokke kjøpere.
Å bruke kostbare materialer av høyeste kvalitet synes å være en klok løsning men det kan også skremme vekk kjøperne. For eksempel fancy designerflis på badet kan imponere dine venner, men en kjøper med fokus på pris, kan lett gi opp dersom standarden er mye høyere enn de andre boligene i samme  området.

 

boligsalg

 

 

3  Å øke bruksarealet vil øke boligverdien.
Denne kunne være sann hvis vi la til ordet „nyttig „. Et rom på loftet eller i kjelleren vil ikke være attraktivt hvis det avviker vesentlig fra standarden på resten av huset.

 

boligsalg

 

4. Farger og mønstre – jo enklere jo bedre.

De såkalte vanilla- eller gråaktige farger høres ut som en grei løsning som passer alle. Med en slik farge kan kjøperen selv bestemme hvordan de skal innredde boligen for å gi den et personlig preg.
Husk at ikke alle folk har en romslig fantasi, slik at de kan forestille seg interiøret på en annen måte enn det de får servert her og nå. Med kjedelige veggfarger eller gammeldags tapetmønstre er du et skritt tilbake etter eierne som tok seg tid til å råde seg med en interiørarkitekt.

maling i tre farge

 

5. Det lønner seg mer å pusse opp innvendig enn utvendig.
Ikke nødvendigvis. Dersom den potensielle kjøperen har kjørt forbi huset og ikke var imponert over det, kan alt av innvendig arbeid være forgjeves. For å oppnå best resultat så begynn på utsiden og jobb deg gradvis inn mot husets innside.

 

63

 

6. Et ekstra soverom er bedre enn et ekstra bad .
Det kommer an på ditt utgangspunkt. Hvis du bare har ett eller to soverom og legger til et tredje, vil dette  være et godt valg . Men hvis du har minst tre soverom og bare ett bad, så synes valget enkelt .

 

7 Maling skjuler alle synder: sopp , råte , mugg , maur, barkbiller – maling dekker alt.
Dessverre er dette en fortielse av defekter til kjøper og du kan bli holdt strafferettslig ansvarlig for dette.

 

8 Gjøre endringer på garasje for å oppnå boformål er en god idé.
Nei. I de fleste tilfeller er en slik modifikasjon oppfattet negativt . Hvis du er ute etter en slik endring, gjør det slik at det senere blir lett å gå tilbake til den opprinnelige tilstanden.

 

fotka(30)

 

9. Gjøre oppussing selv vil spare deg for penger.

Bytte på belysning eller reparere på en vanninstallasjon høres enkelt ut. Men for mange kan et slikt arbeid ende opp med høyere kostnader enn hva en profesjonell håndverker ville gjort uten problemer. Du bør dessuten huske på bestemmelsene i bygningsloven som gjelder noen enkelte arbeider.

 

10.  Svømmebasseng øker verdien på huset.

Dette kan være sant, men bare på steder med sol og varme i minst seks måneder.

 

Det er viktig å tenke grundig gjennom oppussingsarbeidet som er ment å øke verdien av din bolig. Ekspertene påpeker at listen ovenfor ikke er utfyllende. Derfor er det verdt å snakke om dette med spesialister, eiendomsmeglere og lese ulike nettfora for å finne ut hvilke husegenskaper som er ettertraktet av kjøpere i ditt område.

 

Tranger du hjelp? Kontak oss! 

 

Les også: hvordan-oke-verdi-pa-huset

 

df2547a63c5213ed50097f1365083d57,641,0,0,0

 

Nyheter

Gå til arkivet

Finn oss på Facebook

div id=/lidiv class=