De 10 største feilene ved planlegging av boliginteriør

De 10 største feilene ved planlegging av boliginteriør

Planlegging av boliginteriør.

 

Ved innredning av leilighet eller hus har vi vanligvis noen tanker eller en bestemt plan om hvordan vi ønsker å ha det. Vi har et forslag til planløsning på kjøkkenet og vi vet mer eller mindre hvordan den nye stua skal se ut. Dessverre, så mangler vi ofte konkrete løsninger og tenker lite gjennom detaljer. Vi er heller ikke flinke nok til å tenke lurt når vi bruker penger på boliginteriør. Disse „prosjektene” er ofte bare mislykkede kopier av løsninger vi har sett hos andre eller i et interiørblad.

Stue

boliginteriør

 

Når vi planlegger vår egen bolig glemmer vi ofte at alle hus eller leiligheter er unike og at ikke alt som ser fint og friskt ut hos andre vil se like bra ut i vårt eget hjem.

 

Den største grunnleggende feilen som gjøres av de fleste huseiere er at de ikke ser boligen sin som en helhet og derfor har de ingen ideer om hva slags stil de vil bruke på alle rommene i huset, eller i leiligheten. Det handler ikke lenger om å bare finne de riktige møblene og veggfargen. Det er derfor lurt å begynne med å definere hvilken stil vi ønsker å oppnå i vår bolig for å unngå en effekt av en smakløs mismatch. Det vi har sett hos andre kan gi oss inspirasjon, men skal ikke tjene som en ferdig løsning som vi bør kopiere, og dermed frata vår egen bolig sitt potensiale.

 

boliginteriør

 

 

Ved boligoppussing eller møblering er det ikke nødvendig å søke råd hos en interiørarkitekt. Det er likevel verdt å være obs på noen grunnleggende feil vi kan gjøre:

 

1. Slutteffekten av interiørplanlegging viser ofte at vi ikke har tenkt grundig gjennom hva vi ønsker å oppnå. Vi sitter igjen med et inntrykk av at enkle elementer, for eksempel møbler, detaljer, veggfarger, osv. er tilfeldige og skaper en rotete eller usammenhengende effekt.

 

2. Grensen mellom tankeløs kopiering og inspirasjon er tynn og lett å overtrå. Husk at hver bolig er unik.

 

df2547a63c5213ed50097f1365083d57,641,0,0,0

 

3. Enkle løsninger er det viktigste prinsippet. Overdreven blanding av stiler gir et kaotisk og usammenhengende inntrykk. Bestem deg for en stil, og følg den opp gjennom hele planleggingsprosessen. Kjøkken, stue og bad bør fortrinnsvis ha en lignende fargetone, enten klassisk eller moderne.

 

4 Unngå fargefeilene. Når du fargesetter interiøret er det lett å gjøre en fargetabbe som kan være en totalbom for et bestemt type rom. Fargevalg bør kombineres med møbler og detaljer. Veggfarge bør også velges i henhold til dimensjonene på rommet. Til slutt er det viktig å opprettholde fargesammenheng i hele boligen , selv på badet.

 

5. Tradisjonelle, massive møbler passer ikke alle kjøkkentyper. Husk at jo mørkere kjøkkeninnredningen er  desto mindre virker kjøkkenet.

9fd7468b7d0dc3e2246286d56a0a00be,641,0,0,0

 

6. «Praktiske farger» er ikke bestandig den beste løsningen for vegger og gulv på kjøkkenet. Mørke fliser ser ikke mindre skitne ut og fører ofte til at interiøret oppfattes som mørkt og trist.

 

8fe73d5a4da320dd179616bdacd16d9b,641,0,0,0

 

7. En åpen kjøkkenløsning er ikke alltid det beste alternativet. Selv om denne løsningen er moderne og skaper inntrykk av et større boareal, er vi tvunget til å ha det ryddig på kjøkkenet hele tiden. Også spredning av lukter fra matlaging til andre rom er en av de største ulempene. Du kan kanskje vurdere å delvis skille ut kjøkkenet med en liten vegg eller et annet interiørelement.

 

8. Ved planlegging av vårt hjem glemmer vi ofte at om noen år kan vi bli lei av møblene eller andre detaljer i huset. Husk å ikke selv stenge døren for muligheten til utskifting av møblene eller oppfrisking av interiøret for en billig penge i fremtiden.

 

9. Husk at små husbeboere vokser fort. Planlegg klokt for å unngå å måtte endre på hele interiøret avhengig av barnas alder.

 

10. Vi glemmer ofte at vårt hjem først og fremst skal være funksjonelt og at vi bør ta hensyn til vår families behov. Ikke råd deg med andre men prøv å forestille deg dere om 5-10 år. Deres bolig skal tjene dere så lenge som mulig og bør være behagelig også for synet. Derfor må du ikke la følelsene dine styre når du tenker planlegging fremfor å være praktisk.

 

Trenger du hjelp med boliginteriør? Kontak oss! 

Les også: hvordan-oke-verdi-pa-huset

 

snekker jobber i kjøkken DeWalt dril
snekker montere kjøkken DeWalt dril

 

Nyheter

Gå til arkivet

Finn oss på Facebook

div id=/lidiv class=